Bussola Groep – richting geven aan identiteiten

Sturm & Sturm. Een specialistische infra-aannemer en tevens een overkoepelende holding met 8 dochterondernemingen. Twee verhalen, met één gezicht. Verschillende missies en visies, in een steeds verdere spagaat uit elkaar verwijderd. Als Sturms partner in branding en marketing signaleerde Gold het groeiende probleem, stelden we de diagnose en adviseerden we over de te volgen strategie. De oplossing: een nieuwe identiteit voor Sturm Holding.

Gold hielp in de zoektocht naar een nieuwe naam en we zijn veranwoordelijk voor het design van het nieuwe logo en de complete huisstijl. Ook ontwikkelden we de website en alle online content (tekst en beeld). Parallel aan dat proces werkten we aan het Bussola jaarverslag. Een commerciële productie met verhalen en beelden van en over de aangesloten bedrijven. 

Van koers naar logo
Bussola is Italiaans voor ‘kompas’. Voor Bussola Groep staat het letterlijk symbool voor 'koers bepalen, richting geven' (lees hierover meer op bussola.nl). Bussola is het kompas van de dochterondernemingen. In het door Gold ontwikkelde logo ziet u een collectief van vormen, dat symbool staat voor de bedrijven binnen de groep. Samen vormen zij een kompas. In de 'negative space' – zoals wij designgekkies dat noemen – ontstaat een pijl, een richting. Een sterk en herkenbaar beeld, tevens uiterst flexibel inzetbaar. Geheel passend bij de visie en missie van Bussola Groep.

Drukwerk vol toewijding
Met ziel en zaligheid duiken we in mooie klussen. Dat geldt zeker voor het jaarverslag van Bussola Groep. We verzamelen onderwerpen, selecteren vertellers, plannen interviews en schrijven boeiende verhalen. We bepalen locaties en coördineren de fotoshoots. We brengen alles samen in een aantrekkelijk, leesbaar design én leveren een exclusief stukje drukwerk. Een document vol toewijding dus, van Bussola én Gold.

Impact door activatie 
Voor zowel Bussola Groep als haar dochterbedrijven ontwikkelt Gold creatieve oplossingen die impact genereren en de individuele merken laten excelleren. Gold brengt hun doepgroepen in beweging en zet hen aan tot actie. Bijvoorbeeld met doelgerichte online campagnes of zorgvuldig samengestelde content voor websites en social media.

Meer weten?
We vertellen er graag meer over! Contact